דף ראשי / מאמרים בנושא שכר עבודה

אי מתן מכתב הפסקת עבודה

כל עוד לעובד לא היה מכתב הפסקת עבודה ולא אישור המעסיק על ניצול מלוא ימי המחלה, לא היתה לו האפשרות לפנות למוסד לביטוח לאומי ולא לקרן פנסיה על מנת לקבל קצבת נכות עקב אי כושרו לעבודה

אי מתן מכתב הפסקת עבודה

27/05/2019 מאמרים

אי מתן מכתב הפסקת עבודה.

עובד חלה ובמשך חודשי היעדרותו מעבודה ניצל את כל ימי מחלה, שעמדו לזכותו. המעסיק הפסיק לו את המשכורת ולא הודיע על כך במיידי לעובד. העובד נאלץ לשהות זמן רב במצב בריאותו הלקוי וללא מקור הכנסה כלשהו.

כאשר העובד פנה למעסיק בבקשה לקבל מכתב הפסקת עבודה ואישור לקרן הפנסיה שלו על ניצול מלוא ימי מחלה, המעסיק התנה מתן המכתב בהגשת מכתב ההתפטרות ע"י העובד. לאחר הגשת מכתב ההתפטרות המעסיק הודיע כי ההתפטרות תכנס לתוקף בתום התקופה, הנדרשת לפי חוק הודעה מוקדמת, דהיינו בעוד חודש מיום הגשת המכתב.

כל עוד לעובד לא היה מכתב הפסקת עבודה ולא אישור המעסיק על ניצול מלוא ימי המחלה, לא היתה לו האפשרות לפנות למוסד לביטוח לאומי ולא לקרן פנסיה על מנת לקבל קצבת נכות עקב אי כושרו לעבודה.

נשאלת השאלה: מי נושא באחריות המחדל ?
לפי גרסת המעסיק:  העובד היה אמור לדעת שמכסת ימי המחלה שעמדה לזכותו מסתיימת ועליו להגיש מכתב התפטרות מבעוד מועד, דהיינו חודש מראש לפני תום מכסת ימי מחלה, וזאת במידה ולא יהיה כשיר אז להמשיך לעבוד. 
לפי גרסת העובד: המעסיק היה חייב להודיע לעובד במיידית בעת ניצול מכסת ימי מחלה ועל הפסקת משכורתו, ולתת לו את מכתב הפסקת השכר בצירוף אישור על ניצול כל ימי המחלה, שעמדו לזכותו.

בהתאם לסעיף 8 בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001 :
"(א)  מעסיק ייתן לעובדו, בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עבודה.

(ב)  לא נתן מעסיק לעובד אישור כאמור בסעיף קטן (א) עד תום ארבעה עשר ימים מיום העבודה האחרון של העובד, או עד תום שבעה ימים מיום דרישת העובד בכתב, לפי המוקדם מביניהם, דינו – קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין)."

לצורך העניין לא משנה מי מהם היה אמור ליזום את הליך הסיום של יחסי עובד-מעביד, אך ברגע שניתנה פקודה להפסקת המשכורת והתברר כי העובד עדיין אינו כשיר להמשיך את עבודתו, העובד היה אמור לקבל במיידית את כל האישורים הנדרשים ללשכת התעסוקה, למוסד לביטוח הלאומי ולקרן הפנסיה שלו כדי שיוכל לממש את זכויותיו לקצבת הנכות לפי דין.

עבור תלושדין

עו''ד יעקב שניטמן

יעקב שניטמן משרד עורכי דין דיני עבודה – טיפול משפטי מקצועי לשכירים ומעסיקים בחיפה ובצפון.

עורך דין יעקב שניטמן הינו מומחה בתחום דיני העבודה בקריות, מספק שירותים משפטיים באזור כרמיאל  ואזור צפון וייצוג שכירים ומעסיקים בקרית חיים וקריית מוצקין.
יעקב שניטמן עורך דין לענייני עבודה מספק שירותים מקצועיים בתחום דיני עבודה בקרית ביאליק ובקרית אתא.

עורך דין מומחה בדיני עבודה יעקב שניטמן באמצעות מערכת שכר מתקדמת לחישוב זכויות בעבודה מעניק ייעוץ וייצוג משפטי הן לשכירים והן למעסיקים וליטיגציה מקצועית בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה ובנצרת.                                          

מאמרים בנושא

08/04/2019 מאמרים

דמי חגים בענף אפיה

בהתאם לצו ההרחבה בענף האפיה עובדים המועסקים בענף, זכאים לתשלום דמי חגים בעד 17 ימי חג לשנה

27/03/2019 מאמרים

שעות העבודה בערבי חגים *

ערב חג החל ביום שהעובד חייב לעבוד בו, יהיה יום העבודה של עובד במשרה מלאה קצר יותר בתשלום של יום מלא.

19/02/2019 מאמרים

תוספת ותק בענף אפיה.

מעסיקים רבים בענף האפיה בכלל לא מודעים לקיום תוספת הוותק ואינם מיישמים את כללי צו ההרחבה בענף האפייה בניגוד לחוק.