דף ראשי / חדשות

עובדים זמניים במערכת הבחירות לכנסת – מה זכויותיכם

עובדים ביום הבחירות המועסקים באופן חד פעמי במערכת הבחירות בוועדות הקלפי או בשירותי המפלגה, זכאים לשכר של לפחות 200% משכר המינימום במשק

עובדים זמניים במערכת הבחירות לכנסת – מה זכויותיכם

09/03/2015 חקיקה

עובדים ביום הבחירות המועסקים באופן חד פעמי במערכת הבחירות בוועדות הקלפי או בשירותי המפלגה, זכאים לשכר של לפחות 200% משכר המינימום במשק


יום הבחירות לכנסת ה- 20 קרב ואיתו צף על פני השטח נושא זכויות העובדים הזמניים במערכת הבחירות.

מערכת הבחירות נוכחית קיבלה תקציב של 240 מיליון שקל. הערכות מצביעות על כך שכ- 70 אלף אזרחים יועסקו ביום ההצבעה. חלקם הם עובדים של שירותים ציבוריים אשר מחויבים על פי חוק לעבוד כסדרם וחלקם הם עובדים זמניים אשר גויסו ויגויסו למערכת הבחירות הנוכחית בלבד. יועצי תקשורת, כתבים, שליחים, מזכירות, סדרנים, נהגים, שומרים, סוקרים וכן הלאה. חלקם יעבדו רק ביום הבחירות עצמו וחלקם כבר עובדים מזה חודשים או שבועות. מה לגבי הזכויות שלהם והשכר שהם אמורים לקבל על פי חוק? הנה כל הפרטים.

מה אומר החוק לגבי העובדים הזמניים ביום הבחירות?
סעיף 10 לחוק יסוד הכנסת וסעיף 71 א' לחוק הבחירות לכנסת התשכ"ט 1969, קובע כי עובדים ביום הבחירות המועסקים באופן חד פעמי במערכת הבחירות בוועדות הקלפי או בשירותי המפלגה, זכאים לשכר של לפחות 200% משכר המינימום במשק. בנוסף לכך הם זכאים לתמורת חופשה שנתית בגובה של לפחות 4% מהשכר ששולם להם. שיעור מס הכנסה שינוכה משכרם של העובדים הזמניים יהיה בשיעור של 25%, למעט בני נוער אשר פטורים מתשלום מס הכנסה.

עובדים זמניים ביום הבחירות זכאים לקבל מהמעסיק תלוש שכר המפרט את רכיבי השכר שקיבלו.

תהליך מימוש הזכויות מתבצע באופן אוטומטי.

במידה והמעסיק מפר את חובותיו כלפי העובדים הזמניים ביום הבחירות, הם רשאים להגיש תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה במשרד הכלכלה.

כמה מקבלים העובדים השונים ביום הבחירות?
לנגוס בעוגת הרווחים מפורסמת של הפוליטיקאים, זה בהחלט משתלם. מתי ואיך? כמובן שביום הבחירות המתוקצב בסכומים עתק. לא מדובר במיליונים אך תסכימו, 80 שקל לשעה בתור עובד זמני זה גם משהו. שיאני השכר ביום הבחירות הם מזכירי ועדות הקלפי ששכרם מגיע לכ- 1,900 שקלים ברוטו ליום עבודה. נהגים, שתפקידם להסיע את חברי ועדות הקלפי ליעדם  יקבלו כ- 1,600 שקל. חברי ועדה מטעם המפלגה יקבלו כ- 1,500 שקלים. הסדרנים יקבלו כ- 1,100 שקלים. מחלקי עלונים בצמתים יסתפקו ב- 25-35 שקל לשעה, מנהלים אזורים ומרחביים – 30-50 שקל לשעה. יועצי פרסום ואסטרטגיה, אלה שתפקידם מתחיל כשלושה חודשים לפני יום הבחירות נהנים מ- 10-30 אלף שקל עבור שירותיהם. עוזרים פרלמנטריים ייהנו מ- 18 אלף שקל.

חדשות בנושא

11/12/2022 הסכמים קיבוציים

צו הרחבה בשירות המוקד והסיור

להבדיל מתנאי שכר, המוגדרים בצווי ההרחבה בענף השמירה והאבטחה, בצו ההרחבה בענף שירותי המוקד והסיור מסתמנת פגיעה משמעות בזכויות העובדים.

20/03/2020 חדשות

עו”ד יעקב שניטמן, דיני עבודה בעידן הקורונה

שאלות ותשובות בעקבות התפשטות הקורונה וההנחיות החדשות, צצות שאלות ותהיות רבות בכל הקשור לנגיף ולהשפעות הכלכליות שלו עלינו. בכתבה הבאה עורך הדין יעקב שניטמן המתמחה בדיני עבודה יספק תשובות לשאלות הבוערות כדי שתקבלו תמונה בהירה יותר על המצב