דף ראשי / חדשות

תשלום דמי חגים

העובד שמעוסק בתעריף שעתי או יומי יהיה זכאי לתשלום עבור ימי החג בהתאם לשכר היומי הרגיל שלו.

תשלום דמי חגים

17/02/2014 חדשות

עובד שמקבל שכר חודשי (גלובאלי) אינו זכאי לתשלום נוסף עבור עבודה בימי החג, העובד יקבל שכר מלא בחודש עבודה בו חל החג.

העובד שמעוסק בתעריף שעתי או יומי יהיה זכאי לתשלום עבור ימי החג בהתאם לשכר היומי הרגיל שלו.

צו הרחבה של משרד העבודה במגזר הפרטי מ 01/07/2000 קבע כי העובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה ולא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (זאת אומרת יום לפני ויום אחרי החג) אלא בהסכמת ההנהלה, יהיה זכאי לתשלום מלא עבור תשעה ימי החג בשנה (יומיים של ראש השנה, יום כיפור, יומיים של סוכות, יומיים של פסח, חג השבועות ויום העצמאות),בתנאי שהחג לא נחלל בשבת.

מספר שעות עבודה בערב החג:
א. במקום שבו עובדים 8 שעות ביום, שישה ימים בשבוע: בסעיף 2 (ב) העבודה והמנוחה מ 1951 קובע שבערב חג לא יעלה אורכו של יום העבודה על שבע שעות.
ב. במקום שבו עובדים 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע: יום העבודה הוא לא יעלה על 8 שעות ביום.

תגמול על עבודה בימי החג:

המעביד חייב לשלם לעובד עבור 8 שעות הראשונות לא פחות מ 150% מהשכר הרגיל ליום או עבור 7 שעות בלילה ולאחר מכן, שעתיים נוספות לפי 175% והחל משעה שלישית ואילך 200%.

חשוב לדעת, שאם העובד הועסק בחג שלא מתוך בחירה אלא מתוך כורח, או בהתאם ללוח זמנים שנקבעו על ידי המעסיק הוא זכאי הן לתשלום דמי חגים בשיעור של 100% ותגמול המוגדל בשיעור 150% משכרו הרגיל בגין  השעות אותן עבד בחג.

במילים אחרות, עבור עבודה בחגים, העובד זכאי לתשלום של 250% מהשיעור הרגיל.


יעקב שניטמן, עו''ד

חדשות בנושא

11/12/2022 הסכמים קיבוציים

צו הרחבה בשירות המוקד והסיור

להבדיל מתנאי שכר, המוגדרים בצווי ההרחבה בענף השמירה והאבטחה, בצו ההרחבה בענף שירותי המוקד והסיור מסתמנת פגיעה משמעות בזכויות העובדים.

20/03/2020 חדשות

עו”ד יעקב שניטמן, דיני עבודה בעידן הקורונה

שאלות ותשובות בעקבות התפשטות הקורונה וההנחיות החדשות, צצות שאלות ותהיות רבות בכל הקשור לנגיף ולהשפעות הכלכליות שלו עלינו. בכתבה הבאה עורך הדין יעקב שניטמן המתמחה בדיני עבודה יספק תשובות לשאלות הבוערות כדי שתקבלו תמונה בהירה יותר על המצב