דף ראשי / חדשות

דו״ח ה- OECD קובע כי פערי השכר בין נשים לגברים בישראל בין הגבוהים בעולם

למרות ששיעור הנשים המשכילות בישראל הוא מהגבוהים בעולם, פערי השכר גם הם בין הגבוהים ביותר, במקום ה- 4. מה גם, שיעור הבנות הישראליות שסיימו לימודים תיכוניים גבוה בכמעט 20% לעומת הבנים

דו״ח ה- OECD קובע כי פערי השכר בין נשים לגברים בישראל בין הגבוהים בעולם

19/10/2017 חדשות

למרות ששיעור הנשים המשכילות בישראל הוא מהגבוהים בעולם, פערי השכר גם הם בין הגבוהים ביותר, במקום ה- 4. מה גם, שיעור הבנות הישראליות שסיימו לימודים תיכוניים גבוה בכמעט 20% לעומת הבנים

 

ישראל שוב מככבת בדו"חות ה- OECD, ושוב מוארת בזרקורים לא מחמיאים כלל. הפעם, דו"ח השוויון המגדרי מציב אותנו במקום ה- 4 בעולם בפערי השכר בין נשים לגברים המועסקים במשרה מלאה. מצבינו גרוע יותר מזה שבמדינות כמו טורקיה ומקסיקו. לפנינו דרום קוריאה והודו.

נשים בישראל מרוויחות 22% פחות מגברים
ממוצעה הפערים המגדריים במדינות החברות ב- OECD עומד על 86 אגורות שמרוויחות נשים לעומת שקל אחד שמרוויחים גברים. בישראלי הנשים מרוויחות 78 אגורות. בבלגיה, למשל, נשים מרוויחות 97 אגורות ובאיטליה 95 אגורות. בארה"ב מדובר ב- 81 אגורות, בגרמניה 83 אגורות. בהודו הנשים מרוויחות רק 58 אגורות.

משכילות יותר אך מרוויחות פחות
מהדו"ח עולה גם, שלמרות ששיעור הנשים המשכילות בישראל הוא מהגבוהים בעולם, פערי השכר גם הם בין הגבוהים ביותר. מה גם, שיעור הבנות הישראליות שסיימו לימודים תיכוניים גבוה בכמעט 20% לעומת הבנים. 59.5% בקרב בעלי תואר ראשון בישראל הן נשים וכן 49.8% בקרב בעלי תואר דוקטורט בישראל הן נשים.

הרבה יותר גברים מעסיקים מאשר נשים מעסיקות
עוד נתון מעניין ולא מחמיא לחברה הישראלית: אנחנו במקום הראשון בעולם בפער שבין מספר הגברים המעסיקים למספר הנשים המעסיקות. בישראל 6.1% מהגברים בשוק העבודה הם מעסיקים, לעומת 1.5% שהן נשים. הממוצע ב- OECD עומד על 5.6% גברים ו- 2.3% נשים.

הפערים לא צומצמו ואף מחמירים
בין השנים 2010-2015 פערי השכר בישראל לא צומצמו כלל, בדומה להודו ולדרום אמריקה. הממוצע ב- OECD בתקופה זו כן מציג צמצום פערים. יתרה מכך, בישראל המצב אפילו החמיר. ב- 2010 היה מדובר בפער של 21% וב- 2015 הוא הגיע ל- 21.8%.

רוב הנשים בישראל יוצאות לעבודה
והנה משהו קטן וחיובי. בתחום ההשתתפות בשוק העבודה אנחנו ממוקמים די גבוהה. הפער הממוצע בין נשים לגברים במדינות ה- OECD עומד על 12%. בישראל הוא רק 7.8%.

89.2% מהנשים הישראליות מועסקות במגזר השירותים, זאת בהשוואה ל- 84% במדינות ה- OECD.

חדשות בנושא

11/12/2022 הסכמים קיבוציים

צו הרחבה בשירות המוקד והסיור

להבדיל מתנאי שכר, המוגדרים בצווי ההרחבה בענף השמירה והאבטחה, בצו ההרחבה בענף שירותי המוקד והסיור מסתמנת פגיעה משמעות בזכויות העובדים.

20/03/2020 חדשות

עו”ד יעקב שניטמן, דיני עבודה בעידן הקורונה

שאלות ותשובות בעקבות התפשטות הקורונה וההנחיות החדשות, צצות שאלות ותהיות רבות בכל הקשור לנגיף ולהשפעות הכלכליות שלו עלינו. בכתבה הבאה עורך הדין יעקב שניטמן המתמחה בדיני עבודה יספק תשובות לשאלות הבוערות כדי שתקבלו תמונה בהירה יותר על המצב